Råttjul

Nu när julafton snart är här är det väl bäst husse klämmer in lite råttblogg!
Just nu är hela gänget hos husses storasyster, ett riktigt bra ställe där det doftar en massa häftiga dofter, det är ju bondgård trots allt. Imorgon julafton så ska gänget vidare till husses mor och far för att fira tomtedagen.
På den långa vägen norrut så åkte det med en fripassagerare, Sputnik hette den stilige råttan. Han skulle till samma matte som förra fripassageraren Beethoven hamnade hos.
Ikaros har blivit en envis öra-näs-hals doktor, han försöker iaf undersöka öra, näsa och mun väldigt noga. Han är väldigt, väldigt orädd och framåt, honom skrämmer inga plötsliga ljud eller hastiga rörelser, eller för den delen nyfikna hundar. Den stora konsten att se riktigt morgontrött har han också bemästrat.
Jum Jum är inte lika vild som Ikaros, utan mer en soft råtta som faktiskt har tid att bli gosad av husse då och då, speciellt strax bakom sina öron, och gosa på husse också såklart. Otroligt söt med sina stora dumboöron också. En riktig duktig akrobat också.
Rocken och Gogh har vänjt sig vid läget i att ha två busiga råttpojkar i flocken, dom har lärt sig uppskatta stunder ensamma med husse på ett helt annat sätt. I början var dom så slut att dom bara la sig i husses knä och sov… när dom änteligen fick vara ifred.
2010-12-23Kenneth HedmanGoghIkarosJum JumRockenbesökråttor